مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 30 تیر 1400 ساعت 03:252021-07-21سياسي

آیین پخت آش کشکک در تکیه خالصی پاوه در عید قربان


تکیه خالصی شهر پاوه هرساله در روز عید قربان میزبان یک مراسم بزرگ آیینی و کهن است.

- ایسنا/کرمانشاه تکیه خالصی شهر پاوه هرساله در روز عید قربان میزبان یک مراسم بزرگ آیینی و کهن است.

گفته می شود از حدود 120 سال پیش که تکیه خالصی پاوه از مراکز اصلی طریقت قادریه بنا شد، مراسم آیینی پخت آش کشکک نیز برای دو عید مهم در آن رونق گرفت که این مراسم تا به امروز هم ادامه دارد.

مواد اصلی این آش که مردم منطقه آن را مقدس می دانند، از گوشت و گندم تشکیل می شود که از محل نذورات مردمی جمع شده و شب قبل از عید قربان آن را در دیگ هایی بزرگ بار می گذارند.

دیگ های بزرگ را روی اجاق های روشن می گذارند تا آب آن گرم شود و گوشت ها و گندم ها را به آن اضافه می کنند.

کمی که آش پخته شد و حجم گرفت، قلمه های استخوان گاو را نیز به آن اضافه می کنند و آنقدر می پزد که مغز استخوان نیز وارد آش شود و آنگاه قلمه ها را خارج می کنند.

لعاب دار بودن آش لزوم مراقبت از آن را بالا می برد، طوریکه که از شب قبل از عید که آن را بار می گذارند و تا روز بعد که آن را توزیع می کنند چند گروه مدام آن را به هم می زنند.

بیل ها که با آن کار به هم زدن کشکک را انجام می دهند دارای دسته های چوبی هستند و به همین دلیل زمانی که با دهانه دیگ برخورد می کند تراشه های از آن جدا می شود، یک نفر مسئول تمیز کردن دهانه دیگ


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آیین پخت آش کشکک در تکیه خالصی پاوه در عید قربان

آیین پخت آش کشکک در تکیه خالصی پاوه در عید قربان