شوری خاک، عوامل موثر و روش های بهبود آنمدیرگروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: 20 درصد کل مساحت کشور را اراضی شور تشکیل می دهند. - دکتر محبوبه جلالی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی خاک توقف شور شدن خاک، تقویت باردهی خاک است، اظهار کرد: شوری آب و خاک مشکلی جدی برای کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران محسوب می شود. وی با بیان اینکه تنش شوری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل کاهش تولیدات کشاورزی شناخته شده است، عنوان کرد: در حال حاضر حجم قابل توجهی از منابع آبی جهان متأثر از شوری است و متعاقب آن شور شدن خاک نیز پدیده ای پیش رونده محسوب می شود که در این میان، ایران پس از کشورهای هند و پاکستان با دارا بودن 8. 6 میلیون هکتار اراضی شور در صدر کشورهای در معرض تهدید تنش شوری قرار دارد. مدیر گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: بر اساس آخرین گزارشات در مورد ایران، میزان اراضی شور تا 34 میلیون هکتار و به عبارتی 20 درصد از کل مساحت کشور تخمین زده شده است. جلالی با بیان اینکه علل شوری خاک در ایران را می توان به دو دسته عوامل طبیعی و عوامل مصنوعی (انسانی) تقسیم کرد، افزود: عوامل طبیعی شامل بارندگی کم، تبخیر زیاد، جنس تشکیلات زمین شناسی، آب های زیرزمینی شور و . برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |