رقابت کبابپزهای خورشیدی در دانشگاه شهید بهشتیدر مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهیدبهشتی، مسابقهای متفاوت برگزار شد جایی که سه تیم از دانشجویان در رقابتی نوآورانه با استفاده از کبابپزهای خورشیدی مهارتهای خود را به چالش کشیدند.به گزارش قطره به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، این مسابقه با هدف ارتقای آگاهی درباره انرژیهای تجدیدپذیر و نمایش کاربردهای عملی فناوری خورشیدی برگزار شد. هر تیم با طراحی و ساخت کبابپز خورشیدی اختصاصی خود، تلاش کرد ترکیبی از خلاقیت، کارایی و سرعت را برای پخت کامل و بهینه غذا به نمایش بگذارد. گرمای رقابت و نور خورشید در کنار شور و شوق شرکتکنندگان، فضایی پرانرژی و الهامبخش ایجاد کرد. این رویداد نشان داد که نوآوری در انرژیهای تجدیدپذیر میتواند راهکاری برای مشکلات زیستمحیطی باشد، و در سرمای فصل پاییز هم از نورخورشید بهعنوان کبابپز استفاده کرد.مسابقه کبابپز خورشیدی، تنها یک شروع برای مسیر بلند فناوریهای سبز است که مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهید بهشتی در پیش گرفته و انتظار میرود چنین رویدادهایی بهطور مستمر برگزار شود. سپهر لازمی، علی مظفری و علیرضا قدیری در گروه گونش سولار توانستند با الهام از نیروگاههای خورشیدی سهموی و با پشت سر گذاشتن چالشهایی همچون تهیه وکیوم تیوب و طراحی اولیه کبابپز با نرمافزار شبیهساز solid works و با پشتیبانی شرکت سولارکاران زرین هنرمند توانستند کبابپز خورشیدی خود را سازند. علی آبشاهی پور، یاسمن نجفی زاده، آیدین رنجبر و مرتضی مناجاتی در گروه بعدی با پشتیبانی شرکت پایدار انرژی بیهق توانستند اجاقی طراحی کنند که قادر است نور خورشید را با استفاده از بازتابندههای سهموی متمرکز کرده و حرارت کافی برای پخت کباب تولید کند. آزمایشهای انجام شده این گروه نشان داد که این سیستم میتواند دماهای بیش از140درجه سانتیگراد را در مدت زمان کوتاهی فراهم کند، که برای پخت مناسب است. گروه سوم صالح گوهریان،مائده محامی، محمد مهدی اصغری و پرنیان ذوقی به پشتیبانی شرکت اینوونت با طراحی و ساخت بازتابکنندههای سهموی نور خورشید را در یک نقطه که به آن نقطه کانونی گفته میشود متمرکز کردند و با قرار دادن غذا در این نقطه کانونی، انرژی حرارتی متمرکز شده و فرآیند پخت غذا را انجام دادند و تلاش کردند عملکرد بهینه و زمان پخت کوتاهتر را با استفاده از بشقابک سهموی ثابت، لوله خلا و BoPET به نمایش گذارند. |