مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 6 آبان 1402 ساعت 10:302023-10-28پزشكي

ماندگاری بیشتر «ماست» با گیاه دارویی «ترخون»


محققان در یک پژوهش، تاثیر اسانس سبزی محبوب و گیاه دارویی ارزشمند ترخون را بر روی ماندگاری و کیفیت ماست سنتی سنجیده و تاثیرات آن را تایید کرده اند.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، ماست، محصول تخمیر شیر است و تخمیر شیر روشی نسبتاً ساده، ارزان و ایمن برای نگهداری آن محسوب می شود.

تاریخچه تولید ماست به هزاران سال قبل برمی گردد؛ ماده ای که برای اولین بار در مشرق زمین تهیه شد.

ماست از تلقیح دو نوع باکتری به نام های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس به داخل شیر تولید می شود.

پس از تلقیح، شیر را در دمای 43 -40 درجه سلسیوس یا همان سانتی گراد نگهداری می کنند و پس از مدتی بر اثر ترشح اسید لاکتیک مترشحه از باکتری ها، شیر منعقد شده و ماست حاصل می شود.

خواص حسی ماست همچون عطر، طعم، مزه، ساختار بافت و ظاهر، شاخص های اساسی و اصلی ماست بوده که در تعیین میزان مشتری پسندی آن مؤثر هستند.

به گفته محققان، ماست نسبت به دیگر فرآورده های لبنی به سبب داشتن اسید بیشتر، ماندگاری طولانی تری دارد و می تواند در دمای یخچال حدود 10 روز باقی بماند.

به همین سبب نوع فسادی که ممکن است در ماست به وجود آید، فساد سطحی است.

این نوع فساد مربوط به میکروارگانیسم های مقاوم به اسید از قبیل کپک و مخمر است.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

ماندگاری بیشتر «ماست» با گیاه دارویی «ترخون»

ماندگاری بیشتر «ماست» با گیاه دارویی «ترخون»