مطالب مرتبط:
دست رد اروپایی ها بر سینه رانندگان ایرانی/ کامیون های ترانزیتی زمین گیر شده اند
ویدئو| هواداران ایرانی وارد ورزشگاه شدند، خبری از ژاپنی ها نیست!
فلیم ایرانی خبرچین در مورد چیست؟
کولاک هواداران ایرانی قبل از بازی با ژاپن +ویدئو
عراق واردات شکلات و شیرینی ایرانی را متوقف کرد
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 14 بهمن 1402 ساعت 22:462024-02-03دانش

تقویت سازوکارهای تحمل گیاه گندم در برابر تنش های محیطی با راهکاری ایرانی


محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با مطالعه و بررسی ویژگی های کیفی ریشه گندم در حضور یک نوع قارچ، اثر آن را بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خاک بررسی کردند.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، طرح بررسی ویژگی های کیفی موسیلاژهای ریشه گندم در حضور قارچ هم زیست Piriformospora indica و اثر آن بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خاک در قالب طرح پسادکتری یک دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد.

این دانشجو درباره این طرح توضیح داد: شرایط محیط خاک به طور پیوسته با آزادشدن ترکیبات آلی از ریشه گیاهان در حال دگرگونی و تغییر است.

به ناحیه ای از خاک که در مجاورت ریشه گیاهان قرار گرفته و مستقیماً تحت تأثیر این ترشحات است، ریزوسفر می گویند که ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آن با خاک توده کاملاً متفاوت است.

وی ادامه داد: از طرفی افزایش رطوبت خاک موجب افزایش هدایت هیدرولیکی خاک و تغییر پتانسیل آب در مرز ریشه - خاک می شود و در نهایت به افزایش جذب آب در منطقه توسعه ریشه کمک می کند.

این محققتصریح کرد: هم زیستی بین گیاهان و قارچ هایی که در سیستم ریشه ای گیاه مستقر شده اند، یکی از شناخته شده ترین و در عین حال گسترده ترین روابط هم زیستی موجود در کره زمین است که نتیجه حاصل از این هم زیستی، فعالیت قارچ برای جذب و انتقال ع


برچسب ها: دانشگاه صنعتی اصفهان - دانشگاه صنعتی - ویژگی - صنعتی اصفهان - فیزیکی - بررسی - دانشگاه
آخرین اخبار سرویس:

تقویت سازوکارهای تحمل گیاه گندم در برابر تنش های محیطی با راهکاری ایرانی

تقویت سازوکارهای تحمل گیاه گندم در برابر تنش های محیطی با راهکاری ایرانی