تقویت سازوکارهای تحمل گیاه گندم در برابر تنش های محیطی با راهکاری ایرانیمحققان دانشگاه صنعتی اصفهان با مطالعه و بررسی ویژگی های کیفی ریشه گندم در حضور یک نوع قارچ، اثر آن را بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خاک بررسی کردند. - به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، طرح بررسی ویژگی های کیفی موسیلاژهای ریشه گندم در حضور قارچ هم زیست Piriformospora indica و اثر آن بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خاک در قالب طرح پسادکتری یک دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. این دانشجو درباره این طرح توضیح داد: شرایط محیط خاک به طور پیوسته با آزادشدن ترکیبات آلی از ریشه گیاهان در حال دگرگونی و تغییر است. به ناحیه ای از خاک که در مجاورت ریشه گیاهان قرار گرفته و مستقیماً تحت تأثیر این ترشحات است، ریزوسفر می گویند که ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آن با خاک توده کاملاً متفاوت است. وی ادامه داد: از طرفی افزایش رطوبت خاک موجب افزایش هدایت هیدرولیکی خاک و تغییر پتانسیل آب در مرز ریشه - خاک می شود و در نهایت به افزایش جذب آب در منطقه توسعه ریشه کمک می کند. این محققتصریح کرد: هم زیستی بین گیاهان و قارچ هایی که در سیستم ریشه ای گیاه مستقر شده اند، یکی از شناخته شده ترین و در عین حال گسترده ترین روابط هم زیستی موجود در کره زمین است که نتیجه حاصل از این هم زیستی، فعالیت قارچ برای جذب و انتقال ع برچسب ها: دانشگاه صنعتی اصفهان - دانشگاه صنعتی - ویژگی - صنعتی اصفهان - فیزیکی - بررسی - دانشگاه |
آخرین اخبار سرویس: |