«برنج طلایی» چیست و چرا جنجال برانگیز شده است؟ (+عکس)دادگاه استیناف فیلیپین به تازگی مجوزهای زیست ایمنی برنج طلایی اصلاح شده ژنتیکی را تا زمانی که به تمام مسائل ایمنی، بهداشتی و قانونی آن رسیدگی نشود، - لغو کرده است. اما برنج طلایی چیست و مخالفان و موافقانش چه می گویند؟ دادگاهی در فیلیپین به تازگی مجوزهای تکثیر تجاری برنج طلایی اصلاح شده ژنتیکی را لغو کرده است. این تصمیم در رسانه های بین المللی سر و صدای زیادی به پا کرده است، زیرا طرفداران محصولات تراریخته ادعا کرده اند این تصمیم ممکن است عواقب فاجعه باری برای کودکان مبتلا به کمبود ویتامین A داشته باشد. به گزارش سایت قطره و به نقل ازفرادید، برنج طلایی که به دلیل رنگ زرد خوشایندی که دارد به این نام خوانده می شود، گونه ای از برنج مهندسی ژنتیکی شده است که حاوی سطوح بالاتری از ریزمغذی های آهن و روی در غلات است و همچنین بتاکاروتن را پیش ساز ویتامین A است تولید می کند (همان ماده ای که در هویج هم به مقدار زیادی وجود دارد). در سال 2021، فیلیپین نخستین کشوری بود که تولید تجاری این گونه برنج را آغاز کرد. با این حال، سازمان های غیرانتفاعی مانند صلح سبز (Greenpeace) و کشاورزان محلی به این تصمیم اعتراض کرده اند. روز 17 آوریل 2024، دادگاه استیناف فیلیپین (CA) قرار منع صادر کرد و دستور داد تکثیر تجاری، آزمایشات مزرعه ای و انجام فعالیت های مربوط به برنج طلایی تا زمانیکه برچسب ها: طلایی - برنج - ژنتیکی - ویتامین A - محصولات تراریخته - ویتامین - فیلیپین |
آخرین اخبار سرویس: |