تورم مواد غذایی به کمترین رقم 4 سال اخیر کاهش یافتبر اساس گزارش مرکز آمار در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) به 22. 7 درصد رسید که تقریبا در 4 سال اخیر کمترین رقم است. - به گزارش سایت قطره و به نقل ازتابناک به نقل از ایرنا، تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه های پایانی دولت گذشته با وجود تخصیص میلیاردها دلار ارز 4200 تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای 60 درصد بود. با شروع به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود 20 واحد درصد کاهش یافت اما از اوایل سال 1401 به علت حذف سیاست رانت زای ارز 4200 تومانی، نرخ تورم مواد غذایی افزایشی شد که البته دولت با پرداخت یارانه های 300 و 400 هزار تومانی توانست بخش زیادی از آن افزایش هزینه ها را جبران کند. به همین دلیل بود که شاخص ضریب جینی که مؤید فاصله درآمدی بین دهک ها در کشور است در سال 1401 بهتر شد که بیانگر افزایش قدرت خرید اقشار کم درآمد با دریافت یارانه های جدید با وجود افزایش قیمت مواد غذایی پس از حذف ارز 4200 تومانی بود. از خرداد 1402 تورم نقطه به نقطه مواد غذایی با کاهش حدود 30 واحد درصدی مواجه شد که ناشی از تخلیه تورمی پس از حذف ارز 4200 تومانی بود و از آن پس تورم مواد غذایی به زیر 40 درصد رسید و در سه ماه اخیر هم به کمتر از 30 درصد کاهش یافته است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |