غربالگری گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری های قارچی با دانش ایرانیمحققان یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به خاموشی ژن (MAPKKK) در سیب زمینی برای بررسی اثرات درونزای این ژن در آلودگی های قارچی و ایجاد گیاهان مقاوم به بیماری های قارچی شدند. به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری صدا وسیما ، محققان دانشگاه لرستان طی تحقیقات یک رساله دکتری بیوتکنولوژی گیاهی که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده موفق به خاموشی ژن MAPKKKε سیب زمینی به وسیله تکنیک کریسپر-کاس 9 و غربالگری گیاهان تراریخته برای موتانت های مقاوم به بیماری های قارچی شدند. به گفته دانش آموخته دکتری تخصصی بیوتکنولوژی گیاهی دانشگاه لرستان که با راهنمایی فرهاد نظریان فیروزآبادی موفق به اجرای این طرح سیب زمینی، گیاهی با ارزش غذایی بـالاست کـه از نظـر تولیـد و مـصرف پـس از گندم، ذرت، بـرنج و جـو، در جهـان مقـام پـنجم و در ایـران پـس از گنـدم مقـام دوم را بـه خـود اختصاص داده است. وی افزود: تنش های زنده از عوامل محدود کننده تولید سیب زمینی هستند. در بین تنش های زیستی، بیماری های قارچی سیب زمینی یکی از مهمترین عوامل محدویت کشت سیب زمینی هستند و بیماری بادزدگی یا همان بلایت دیررس که توسط یک قارچ ایجاد می شود، مهمترین بیماری سیب زمینی در دنیا به ویژه در مناطق خنک و مرطوب است. برچسب ها: گیاهان تراریخته - دانشگاه لرستان - سیب زمینی - بیوتکنولوژی - دانش - بیماری - گیاهان |
آخرین اخبار سرویس: |