شاخص تغذیه با شیر مادر در سبزوار بالاتر از میانگین جهانیمعاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در غرب خراسان رضوی 69. 1 درصد است. دکتر سیدمجید غضنفری امروز به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، رقم جهانی این شاخص را 48 درصد عنوان کرد که بر اساس اهداف تعیین شده قرار است تا سال 2030، به 70 درصد برسد. وی با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر، افزود: کلستروم یا آغوز که از ماه هفتم بارداری در پستان ها تولید می شود، ماده ای بسیار مغذی و حاوی مواد ایمنی بخش فراوان برای محافظت نوزاد در برابر بیماری ها است و هر چند میزان آغوز کم است اما برای معده کوچک نوزاد، کافی است. دکتر غضنفری افزود: مواد مغذی مورد نیاز شیرخوار و موادی که به هضم، رشد و تکامل و پیشگیری از عفونت ها کمک می کند، در شیر مادر موجود است که با تغذیه مکرر نوزاد بر حسب نیازش تولید آن افزایش می یابد به طوری که شیر مادر تا پایان 6 ماهگی نیازهای شیرخوار را تامین و امکان بهترین الگوی رشد کودک را فراهم می سازد. وی گفت: میزان پروتیین و سدیم شیر مادر به حدی است که به کلیه های نوزاد که هنوز کامل نشده است، آسیب نمی رساند ولی شیر گاو پروتیین بیشتری دارد و دفع مقادیر اضافی آن برای کلیه های نارس نوزاد دشوار است. برچسب ها: تغذیه با شیر مادر - شیر مادر - تغذیه - دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - مادر - دانشگاه علوم پزشکی - جهانی |
آخرین اخبار سرویس: |