آفتاب سوختگی باعث افزایش پوکی محصول پسته امسال شده استعضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی کرمان گفت: امسال آفتاب سوختگی عامل اصلی افزایش درصد پوکی محصول پسته در مناطق پسته خیز است. - علی اسماعیل پور در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به پانزدهم شهریور ماه روز ملی پسته گفت: تولید میوه های پوک (بدون مغز) در پسته در اثر عدم انجام گرده افشانی در زمان گلدهی (پارتنو کارپی) و توقف رشد جنین (سقط جنین) در زمان تشکیل و رشد مغز در ماه های تیر و مرداد ایجاد می گردد. وی با بیان اینکه اکثر میوه های پوک پسته در نتیجه سقط جنین به وجود می آیند، افزود: عوامل مختلفی از جمله افزایش دمای محیط (آفتاب سوختگی) در زمان رشد و تکمیل مغز میوه (تیر و مرداد)، کمبود مواد غذایی، کمبود آب آبیاری و گاهاً خسارت آفاتی از جمله زنبور مغز خوار و پسیل پسته بر درصد ایجاد پوکی در ارقام مختلف پسته مؤثر می باشند. وی تصریح کرد: با توجه به افزایش دمای بیش از حد هوا (48-47 درجه سانتی گراد)، تکرار تعداد روزهای با دمای بالا در دوره رشد مغز (بیش از 40 روز با دمای بالاتر از 40 درجه سانتی گراد در تیر و مرداد) و افزایش شدت تابش نور خورشید، آفتاب سوختگی عامل اصلی افزایش درصد پوکی محصول پسته در سال جاری می باشد. برچسب ها: آفتاب سوختگی - پسته - افزایش - سوختگی - سقط جنین - آفتاب - تحقیقات |
آخرین اخبار سرویس: |