نقش تغذیه مناسب در کنترل بیماری نقرس،کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در برخی افراد ممکن است اسید اوریک خون بیشتر از حد طبیعی باشد، اما هیچ وقت دچار بیماری نقرس نشوند. این بیماری اغلب پس از 35 سالگی رخ می دهد و در مردان بیشتر از زنان شایع است. البته در سنین بالا بروز این بیماری در هر دو جنس یکسان است. فاطمه شفیعی، افزود:نقرس با حمله حاد و ناگهانی درد های آرتریتی موضعی که اغلب در انگشت شست پا شروع شده و تا پا ها ادامه می یابد، معلوم می شود. در واقع در افراد مبتلا به نقرس، بالا رفتن اسید اوریک در خون موجب می شود که این ترکیب به همراه سدیم به صورت سدیم اورات در مفاصل مختلف رسوب کند و باعث درد های مزمن آرتریتی شود که بیشتر در مفاصل کوچک مربوط به انگشتان دست و پا این اتفاق رخ می دهد. کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد:ژنتیک در کنار عوامل زمینه ای و محیطی در بروز این اختلال روماتوییدی و التهابی نقش دارد. احتمال داده می شود عواملی، چون مقاومت به انسولین، پرفشاری خون، گرسنگی طولانی مدت، تمایل به رژیم های خاص مثل رژیم کم کربوهیدرات، چاقی، مصرف دارو های مدر برای کاهش میزان فشار خون، اختلالات مربوط به چربی های خون و دیابت در بروز این بیماری نقش داشته باشد. برچسب ها: بیماری - تغذیه - اسید اوریک - خدمات بهداشتی درمانی - دانشگاه علوم پزشکی - نقرس - خدمات بهداشتی |
آخرین اخبار سرویس: |