تهدید میزان تولید و کیفیت خرما با آفتاب سوختگیکرمان_ عضو هیات علمی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان کرمان گفت: طی چند سال گذشته آفتاب سوختگی محصول خرما علاوه بر کیفیت بر عملکرد کمی آن نیز تاثیر گذاشته است. - بهاره دامن کشان، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به 25 شهریور روز ملی خرما گفت: نخل خرما با قدمت 4 هزار سال پیش از میلاد قدیمی ترین درخت میوه چند ساله کشت شده در جهان می باشد که با آب و هوای گرمسیری یا نیمه گرمسیری سازگار شده است. وی با اشاره به اینکه کشت نخل خرما به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان بسیار مهم است افزود: با توجه به نیازهای اندک رشد، اقتصادی و پایدار بودن آن به عنوان محصولی مقرون به صرفه است که میوه مغذی تولید می کند و کشت آن به سرعت رو به گسترش است. وی با بیان اینکه در سال 2020 تولید جهانی خرما در سطح 1235601 هکتار 9454213 تن بوده است گفت: تولید خرما طی سال های 2015 تا 2020 تقریباً 4/1 میلیون تن افزایش یافته است که نشان دهنده رشد 8/16 درصدی تولید خرما در جهان است. دامن کشان، افزود: کشور ایران با تولید 1283499 تن خرما، 58/13 درصد از تولید دنیا را به خود اختصاص داده و طی این سال ها رشد 3/24 درصدی داشته است. وی تصریح کرد: متوسط صادرات خرمای ایران طی سال های 2001 تا 2020 برابر 152902 تن بوده است که در بین کشورهای عمده صادرکننده پس از مصر و عربستان، در رتبه سوم قرار دارد که این م برچسب ها: خرما - آفتاب سوختگی - تولید - گرمسیری - جهان - عضو هیات علمی - سوختگی |
آخرین اخبار سرویس: |