مطالب مرتبط:
هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند
تمام غذای کپک زده دور ریز است/ برخی کپک ها سم تولید می کنند
75 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم آباد به چرخه تولید بازگشت
تولید روزانه 120 میلیون لیتر بنزین
شرکت بیش از 210 تولید کننده در بیست و دومین نمایشگاه گل و گیاه مشهد
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404 ساعت 10:512025-05-07پزشكي

هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند


کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک ها، گفت: سموم کپک ها با حرارت و شستشو از بین نمی رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.

- به گزارش جماران، به نقل از ایفدانا، سوگند کاخکی، با بیان اینکه کپک ها نوعی قارچ با ساختار کرک مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، افزود: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.

وی گفت: ظاهر شدن کپک به رنگ های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ ها دارد.

کپک نان از رایج ترین انواع کپک های غذایی است که اغلب با آن مواجه می شویم.

علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه ها نیز در خانه ها دیده می شود.

کارشناس اداره آزمایشگاه افزود: برخی از کپک ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت دهی یا شستشو از بین نمی روند.

این ترکیبات می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت های تنفسی، آسیب به کبد، کلیه و حتی سرطان.

کاخکی تأکید کرد: مهم ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.


برچسب ها: آزمایشگاه - تولید - کارشناس - میوه ها - غذای - قابلیت - اداره
آخرین اخبار سرویس:

هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند

هشدار! برخی کپک ها تولید سم می کنند