در سفر به خراسان جنوبی حتما کف بخوریدکَفبیخ یا کَف زَنی یک نوع شیرینی و دسر سنتی و قدیمی در خراسان است. - به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا ، مردم کویری از گذشته های دور با استفاده از گیاهان طبیعت خوراکی های سالمی درست می کردند. در خراسان جنوبی نوعی خوراکی سنتی درست می شود که مردم آن را به نام بستنی خراسان جنوبی می شناسند. کَفبیخ یا کَف زَنی یک نوع شیرینی و دسر سنتی و قدیمی در خراسان است. این خوراکی برای معده خاصیت درمانی دارد که برای تهیه آن زمان زیادی صرف می شود و ماده اصلی این شرینی ریشه گیاه چوبک است که در خراسان به آن بیخ می گویند و دارای خواص پزشکی است. بیخ را چند بار در آب می جوشانند و آب آن را عوض می کنند تا تلخی اش گرفته شود و پس از سرد شدن آب را در ظرف سفالی بزرگی مرسوم به تغار ریخته و با ترکه ای از درخت گز یا انار آن را هم می زنند تا کف کند. زمانی که کف سفت شد روی آن را مقداری شیره انگور و مغز خشکبار مانند بادام، پسته، تخم رازیانه می ریزند سپس میل می کنند. تهیه شیرینی کفبیخ یا کف زنی یکی از آیین های شب چله در منطقه جغرافیایی قهستان و خراسان قدیم به خصوص قاین (پایتخت ایالت قهستان قدیم)است. این دسر قدیمی بیشتر برای مراسم های جشن خانوادگی و دورهمی و چراغانی های دوستانه و به ویژه برای جشن شب یلدا به کار می رود. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |