آداب و رسوم یزدی ها در ماه میهمانی خداماه مبارک رمضان برای تمام عاشقان فصلی تازه است، فصلی که آداب و رسوم خاص خود را دارد. آداب و رسوم این ماه یکی از بارزترین نمونه های فرهنگ عامه به شمار می آید که ریشه در دین و مذهب دارد. - به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، استان یزد یکی از شهرهایی است که هنوز پایبند به بسیاری از آداب و رسوم گذشته است. مردم یزد آداب و رسوم خاصی را در ماه مبارک رمضان به واسطه فرهنگ و تمدن غنی رعایت می کنند که گردشگران داخلی و خارجی در صورت سفر به این استان در ایام این ماه با این آداب و سنن روبرو می شوند. یکی از این رسوم که معمولا در پیشواز آن را انجام می دهند به کلوخ اندازان معروف است. این رسم بیشتر شبیه به خانه تکانی که برای سال نو انجام می دهیم است، به این صورت که مردم چند روز قبل از شروع رمضان به نظافت و پاک سازی خانه ها و مساجد شهر می پردازند و با برگزاری مراسم کلوخ اندازان با شادی به استقبال از ماه مبارک رمضان می روند. مردم در روز کلوخ اندازان نوعی آش به نام شولی را پخته و همراه یک دیگر در دل طبیعت به خوردن آن مشغول می شدند. از دیگر خوراکی ها در این روز می توان به آش رشته، آش خمیر، آش کشک، حلوای برنج، شله زرد و فالوده یزدی اشاره کرد. یکی از مراسم هایی که از ایام باستانی یزد به یادگار مانده است مراسم دوست علی یا دوست دوست است؛ گروهی به نام قاشق زن یا کمچلی زن که اغلب جو برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |