توزیع 6 تن سمنو سنتی میان سوگواران اهل بیت در میبدبه گفته محمدحسن کارگرزاده یکی از سمنوپزان میبد، پخت این ماده غذایی مراحلی دارد که چند روز طول می کشد. وی با بیان اینکه برای دومین سال متوالی آیین سمنوپزی در این محله برگزار شد، افزود: سمنو با استفاده از جوانه گندم و آرد تهیه می شود و شیرینی خاصی دارد که به سبب ریختن قالب های یخ در آن است. وی ادامه داد : امسال 35 نفر از خادمان امام رضا (ع) از شهرهای قزوین ، اصفهان ، مشهد و . برای پخت سمنو همکاری کردند. همچنین به گفته سعید ملک محمدی یکی از دست اندرکاران امر ، زمان پخت سمنو 48 ساعت و در مجموع از زمان شروع کار تا مرحله توزیع به 70 ساعت وقت نیاز است. وی افزود: به عنوان مثال برای پخت پنج تن سمنو، 15 کیسه آرد 40 کیلوگرمی و 250 کیلوگرم جوانه گندم نیاز است. با توجه به باور مردم به تهیه سمنو به مناسبت شهادت دخت نبی اکرم(ص)، هیات سمنوپزی حضرت فاطمه زهرا(س) در میبد تشکیل و فعالیت دارد، به گفته اصغر دهقان یکی از اعضای این هیات از 10 سال قبل در پخت این ماده غذایی همکاری دارد. وی افزود: در این مدت سه سال به مناسبت اربعین حسینی در اردکان و 2 سال هم در ایام شهادت حضرت فاطمه (س) در میبد افتخار تهیه سمنو را دارد. به باور وی سمنو خواص زیادی دارد و حدود 70 خاصیت برای آن ذکر شده از جمله درمان کم خونی ، دردهای عضلانی و . برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |