کرونا حریف سنت آجیل خوری شد؟آجیل خوری در شب عید یکی از سنت های قدیمی ایرانیان است که گرچه در فراز و نشیب تاریخ دچار تغییر و تحولاتی شده اما از بین نرفته است. البته اگر مشکلاتی چون گرانی یا کرونا بگذارند. - ایرانیان از سال های دور این عادت را دارند که در جشن و آیین های دینی و ملی مثل نوروز یا شب یلدا آجیل می خورند که در میان زرتشتیان این آجیل با نام لورک شناخته می شود. لورک شامل هفت نوع خوراکی مثل هفت نوع خشکبار یا هفت نوع سبزی است. بنا به گفته پیام سلطانی پژوهشگرحوزه فرهنگ های باستانی، ریشه خوردن آجیل در شب چهارشنبه سوری، یلدا و نوروز به دین زرتشتی و سلسله مراتب خدایان و انجمن هفت گانه اَمشاسْپَنْدان در این دین برمی گردد. نکته پراهمیت آن است که هریک از این خدایان در جهان های مادی و معنوی نماینده عنصر و پدیده خاصی هستند. اولین و بالاترین خدا و امشاسپند در دین زرتشتی، اهورامزدا است که به عنوان آفریننده همه جهان شناخته می شود. اهورامزدا در عالم مادی، نماد انسان و در عالم مینوی نماد خرد است. بعد از اهورامزدا، شش امشاسپند دیگر داریم. دومین اَمشاسْپَنْد دین زرتشت، بهمن نام دارد که در جهان مادی، نماد حیوانات سودمند و در جهان معنوی، نماد اندیشه نیک است. همچنین سومین امشاسپند، اردیبهشت ، در عالم مادی نماد آتش و در جهان انتزاعی نماد راستی است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |