مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 5 اردیبهشت 1399 ساعت 08:052020-04-24اقتصادي

آماده سازی و خزانه گیری برنج در مازندران


36کشاورزان برنج کار مازنی همه ساله در اواسط فروردین با باز کردن دریچه های آب توسط میرآب (رییس و مُقَسّـِم آب در بین کشاورزان) زمین های کشاورزی خود را به طور کامل آب بندی می کنند، بعد از گذشت دو هفته که زمین آب لازم را به خودش جذب کرد و کاملا سیراب شد، شروع به آماده سازی محل کشت نشاء برنج میکنند، در این مرحله لَتِه(قسمت) بندی های مستطیل شکل در تعداد مشخص که بسته به متراژ زمین زیر کشت دارد ایجاد کرده دانه های برنج را در آن پخش کرده سپس با نِی که در گویش محلی آن را لَلِه می نامند، هر لَته را مُسَقَف کرده و با کشیدن پلاستیک بر روی آن بستر را برای جوانه زدن دانه و رشد نشاء برنج آماده می سازند.

هر یک از این لته های مسقف شده را اصطلاحا یک اُولی می نامند، مدت پانزده تا بیست روز به طور مرتب باید به اُولی ها سرکشی شود و دمای داخل اولی ها چک شود و در صورت مشاهده قارچ های سمی و حشرات بر روی جوانه برنج، به موقع سم پاشی صورت گیرد تا دچار آفت نشود.

در این پانزده تا بیست روز تمام زمین باید آب تخت و مسطح شود تا برای کشت نشاء آماده شود.

عکس های این مجموعه مربوط به شالیزارهای روستای گرزمون و شهاب لیلم ساری است.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آماده سازی و خزانه گیری برنج در مازندران

آماده سازی و خزانه گیری برنج در مازندران