تلخ و شیرین زنبورداری در قطب تولید عسل ایرانآذربایجان شرقی، قطب تولید عسل ایران بوده و زنبورداران بسیاری در حرفه پرورش زنبور عسل در این استان مشغول به کار هستند اما این شغل علاوه بر شیرینی شهد و عسل، - تلخی و سختی های مخصوص به خود را دارد. اسماعیل زینال زاده، دانش آموخته رشته کشاورزی در گرایش دامداری است. او پس از اتمام درس و با ترغیب استادش وارد حیطه زنبورداری شده و 18 سال تمام با عشق و علاقه به زنبورداری مشغول است. زنبورستان او در روستای هزارباران در اطراف تبریز قرار دارد. اما با توجه به شرایط آب و هوایی گاه کندوها را به جلفا که آب و هوای معتدل تری دارد نیز منتقل می کند. زینال زاده در گفت وگو با ایسنا، در خصوص مزیت شغل زنبورداری، می گوید: حرفه ی پرورش زنبورعسل، یک کار مفرح، تولیدی و مقدس است؛ زنبوردار دائم در طبیعت حضور داشته و از آب و هوای سالم استفاده می کند و از اسرار و رموز زندگی زنبورها درس می گیرد. بزرگترین مشکل زنبوردار، آفت جرب واروا است وی با بیان این که بزرگترین مشکل یک زنبوردار، شیوع آفت جرب واروا در بین زنبورهاست، می افزاید: این آفت در کشور و به خصوص منطقه آذربایجان، سالانه طغیان کرده و متاسفانه زنبورداری ها در این راستا تلفات بسیاری می دهند؛ مقابله و پیشگیری با این معضل ، نیازمند یک برنامه جامع و عملی است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |