طعم خاص یک آش محلی با عصاره 7 میوهفصل سرد سال که از راه می رسد، بازار پخت انواع آش های محلی هم در میان خانواده های کرمانشاهی داغ می شود. از آش ترخینه و سورانه و عباسعلی گرفته تا آش شلمین. - باوجود اینکه در مناطق کردنشین ایران همچون کرمانشاه و کردستان و ایلام آش هایی با نام های مشابه پخت می شوند، اما دستور پخت خیلی از این آش ها از هم متفاوت است و هرکدام طعم خاص خود را دارند، مثل آش شلمین. طعم بی نظیر ترش و ملس آش شلمینی که توسط زنان هنرمند دالاهوی کرمانشاه پخت می شود را شاید نشود در هیچ کجای دیگر دنیا چشید. یک بانوی فعال حوزه گردشگری قدمت آش شلمین دالاهو را حدود 300 سال می داند و در گفت و گو با ایسنا درباره این آش ثبت ملی شده می گوید: تمام مواد اولیه برای پخت این آش قدیمی محصولاتی است که از مزارع و باغات منطقه دالاهو برداشت می شود. فلوریا نظری درباره نحوه درست کردن شلمین برای پخت این آش هم چنین می گوید: معمولا از اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز زنان منطقه دالاهو برای پخت آشی خوشمزه در روزهای سرد زمستانی دست به کار می شوند. در این مدت زنان این منطقه میوه هایی همچون انواع انگور، انار، سیب و به و نیز شلم(نوعی شلغم) و گوجه را از مزارع و باغاتشان جمع آوری می کنند و سپس عصاره انار و انگورها را می گیرند و به و سیب و شلم و گوجه را هم رنده می کنند و بعد از آن به مدت هفت تا 10 برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |