آیین ها و غذاهای سنتی ابرکوه ثبت ملی شدسه اثر ناملموس ابرکوه از جمله یک مراسم سنتی، شیوه طبخ یک غذای محلی مربوط به بخش بهمن و نحوه تهیه یک نوع شیرینی عیدانه، - حمید مشتاقیان در گفتگو با خبرنگار فارس در ابرکوه، ضمن اعلام خبر فوق، اظهار کرد: روش پخت شیرینی چنگال سین ابرقویی، روش پخت خورشت صغری خانم (قیمه سبزی) و اجرای مراسم سر سفره ای به تاریخ اول آذر 1400 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. رییس اداره میراث و سرپرست پایگاه پژوهشی بافت تاریخی، پیرامون مراسم سر سفره ای، اظهار کرد: سفره آن را به مادر عروس تقدیم می کردند. مادر عروس در شب عروسی نانی پخته و در آن سفره قرار می داد تا برکت سال عروس و داماد باشد. وی اثر ثبتی دیگر را شیوه تهیه شیرینی چنگال سین عنوان کرد و گفت: چنگال سیَن اصلیترین شیرینی نوروزی ابرکوه در قدیم الایام بوده است که با گذر زمان هرگز فراموش نشده و هنوز هم در آستانه نوروز بانوان زیادی اقدام به تهیه آن می کنند. این مسئول تصریح کرد: شیرینی مذکور که با آب، شیره انگور (ماده شیرینکننده اصلی شیرینیهای قدیم)، زعفران، گلاب، ارده، گردو و پسته تهیه می شود بسیار مقوی بوده و تقویت عمومی بدن، رفع ضعف و بیحالی، انرژی زا، اشتهاآور و تأثیر جلوگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز از جمله خواص آن است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |