نان «بربری» از کجا به ما رسید؟گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از ریشه «بربری» و همچنین چگونگی رواج این نان در تهران نوشته است. - گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از ریشه بربری و همچنین چگونگی رواج این نان در تهران نوشته است. به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، صفحه این گروه در توضیحی درباره نان بربری آورده است: گروهی از مهاجران افغان در سال های 1308 تا 1318 هـ ق، از بربرستان یا هزاره جات به شرق ایران کوچ کردند و به بربر و بربری معروف شدند. در 1316هـ ش نام آن ها را به خاوری (منسوب به خاور یا خراسان)تغییر دادند. آن ها نان بربری را، که پنجه کَش می گویند، به ایرانیان معرفی کردند که اوایل فقط خودشان و آن هم در خراسان و در تنور زمینی می پختند که طعم آن کمی تلخ می نمود. رواج بربری در تهران در اواخر قاجار نیز توسط همین ها بود. در خاطرات مونس الدوله می خوانیم: پشت عمارت مسعودیه یک محله و یک تکیه بود که آن جا را سر تخت بربری ها می گفتند. یک سر این محله توی خیابان اکباتان امروز - خیابان باغ وحش آن روزها- و یک سرش توی خیابان چراغ برق بود. بیشتر اهل این محله بربری بودند و زن هاشان نان بربری می پختند و مردهاشان می فروختند . منبع: وبگاه دایره المعارف بزرگ اسلامی؛ خاطرات مونس الدوله؛ تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم (جعفر شهری)؛ تاریخ نان در ایران (ویلِم فلور). برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |