کام تلخ سمنوپزان در پایتخت سمنوی ایرانسمنو یکی از اجزای هفت سین است که دوره گردها در قدیم آن را «گل هفت سین» توصیف می کردند و هرکس که می توانست سفره عید خود را به آن تزیین می کرد. سمنو مطبوخی قدیمی است که جز دیگ، - ایسنا/خراسان شمالی سمنو یکی از اجزای هفت سین است که دوره گردها در قدیم آن را گل هفت سین توصیف می کردند و هرکس که می توانست سفره عید خود را به آن تزیین می کرد. سمنو مطبوخی قدیمی است که جز دیگ، گندم و سوخت لوازم دیگری نیاز ندارد و قدیمی ها به این نذر که پسر بزایند یا بخت دخترشان باز شود، سمنو را بار می کردند. سمنو پختن کار دشواری است و هرکس نمی تواند سمنوی خوب بپزد. سمنو را معمولا شب درست می کنند، اجاقی را که شب رویش سمنو پخته اند، فردای آن شب باید حتما رویش آش رشته بپزند. هنگام سمنوپزان افرادی محض ثواب و برآمدن حاجت می آیند و سمنو هم می زنند، این کار را پای سمنو رفتن می گویند. شهرستان گرمه و شهر درق در این شهرستانِ استانی مرزی خراسان شمالی اهمیت بالایی در تولید سمنو دارد به طوریکه آیین سمنوپزی شهر درق به عنوان میراث معنوی ثبت ملی شده است. آرد آزاد، سد راه توسعه این کارگاه ها مدیر میراث فرهنگی شهرستان گرمه از وجود 220 کارگاه کوچک خانگی سمنوپزی در این شهرستان خبر داد. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |