روز خوش نامزددارها در یک روز مانده به بهارکاشمری ها یک روز مانده به عید را روز علفه نامیده اند، روزی که در آن همراه با آیین ها و رسم و رسوم خاصی است و همچنان در برخی روستاها نیز برگزار می شود. - در همین خصوص یک پژوهشگر بومی شهرستان کاشمر در گفت وگو با ایسنا گفت: نام علفه به واسطه وجود علف و سبزی بر این روز نهاده شده است. حمید رضا بی تقصیر افزود: درون مایه علفه تهیه مقدمات و به پیشواز نوروز رفتن و یاد کردن از درگذشتگان هر خانواده در سالی که گذشت است. وی با معرفی آیین روز علفه در کاشمر اظهار کرد: بانوان در روز علفه یک روز مانده به عید با رفتن به باغات و اراضی کشاورزی و جمع کردن سبزی بیابانی اقدام به پختن آش مخصوص شکم پُر یا جوشواره می کنند. بی تقصیر با بیان اینکه غذای اغلب مردم در روز علفه آش است، افزود: مردم این منطقه مقداری از آن را برای سال جدید نگه می دارند و در اولین وعده غذایی از این آش صرف می کنند چون معتقدند با این اقدام سبزی و برکت سال قبل را به سال جدید انتقال می دهند. وی همچنین تصریح کرد: زنان و دختران در روز علفه به باغ می روند و سبزی های باغی هم چون پونه، بی بی بیردم، سرسیر، پای چغوک، گزروک، سرسبیس، قیاق، سیخ تروش و. جمع می کردند و از خاطرات خود می گفتند و خندان بودند که یک سال بزرگتر شده اند و سال نو را با خوشحالی و سلامتی سپری خواهند کرد. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |