قدمت سمنوپزی در بروجرد به بیش از یک قرن رسیدیکی از سمنوپزهای معروف در بروجرد سمنوی سید است که قدمت پخت سمنو در این کارگاه به بیش از یک قرن پیش برمی گردد و سمنوهایی که در این کارگاه تولید می شود نه فقط در بروجرد و استان بلکه به استان های دیگر هم فرستاده می شود. - قدمت صد ساله سمنوی سید در بروجردیکی از سین های سفره هفت سین سمنو است، خوراکی بسیار شیرین و مقوی بوده و به دلیل این که از جوانه گندم تهیه می شود، نماد رویش دوباره و برکت است، قدمت پخت سمنو در ایران به قرن ها پیش برمی گردد اما این سمنو در بروجرد شهرت ویژه ای دارد و قدمت پخت آن به بیش از یک قرن قبل برمی گردد. این روزها با گذر از کوچه پس کوچه های قدیمی بروجرد، عطر سمنو بیشتر می شود، خوشه هایی طلایی که این روزها به پخت سمنو اختصاص داده شده اند و در بروجرد آن را در کارگاه ها و گاهی در خانه ها به عنوان یک رسم قدیمی در آستانه نوروز انجام می دهند. در گذشته پخت سمنو به عنوان یک نذری توسط بانوان تهیه می شد که به دلیل ترکیب آرد و جوانه گندم از برکت خاصی برخوردار بود بیشتر در ایام خاص تهیه می شد ولی امروزه کارگاه های زیادی طبخ سمنو را انجام می دهند. این روزها در گوشه و کنار بروجرد، دیگ هایی پُر از سمنو با ظرف های یک بار مصرف دیده می شود که نوید نوروزی دیگر است و همه این سمنو را که برکت سفره هفت سین است، خریداری می کنند. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |