تراشه زیستی به شناسایی سموم غذایی کمک کردمحققان کشور موفق به طراحی تراشه های زیستی شدند که برای شناسایی سموم غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. - به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای دست یابی به تشخیص حساس و قابل کنترل باقی مانده های آفت کش ها در محصولات کشاورزی، آپتاحسگرهای متعدد مبتنی بر نانومواد، در حال توسعه هستند که قابلیت شناسایی مولکولی آفت ها را دارند. به تازگی آپتامرها به عنوان جایگزین قوی آنتی بادی ها در حسگرهای زیستی استفاده می شوند. ترکیب نانومواد و فناوری آپتامر، با توجه به خواص نوری و الکتریکی مناسبی که دارند، دریچه جدیدی را در پایش بقایای آفت کش ها باز گشوده است. محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مشهد، یک تراشه زیستی بلور مایع بر پایه آپتامرها را تولید کرده اند که برای شناسایی و سنجش اکراتوکسین A در مواد غذایی بسیار موثر عمل می کند. اکراتوکسین ها، شامل دسته ای از متابولیت های سمی تولیدشده توسط برخی از قارچ ها هستند و از مهم ترین انواع سموم غذایی به شمار می آیند. این آلاینده یکی از سموم کلیوی و کبدی است که ایمنی بدن را مختل می کند و موجب سرطان و اختلالات هورمونی می شود. به گفته اسما وردیان، مجری این طرح، تراشه زیستی ساخته شده بسیارحساس بوده و با حد تشخیص در محدوده آتومولار برای سنجش اکراتوکسین در نمونه های آب انگور و برنج معر برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |