ریشه ای که از خاک ایران به جیب هندوستان می رود/ ماجرای سرنوشتی تلخ برای گیاهی شیرینبه گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار خبرگزاری فارس از مشهد، آغاز فصل تابستان است در یکی از روزهای گرم تابستان، هنگام اذان صبح، فعالیت برخی کشاورزان آغاز می شود، مردانی که برای دو یا سه روز آذوقه برمی دارند و منزل را برای کسب روزی ترک می کنند به دامنه کوه ها می روند و برای جمع آوری شیره آنغوزه چند روز را در آنجا سپری می کنند که بتوانند با دستی پُر به روستا باز گردند. گیاه آنغوزه یک گیاه دارویی مهم در منطقه کدکن تربت حیدریه می باشد، که یکی از مناطق رویش این گیاه به صورت طبیعی و دیم در خراسان رضوی محسوب می شود. به دلیل وجود شیرابه ای که از این گیاه تولید می شود، مورد استقبال سازندگان داروهای گیاهی و صنایع غذایی قرار گرفته است. صفر تا صد کشاورزان منطقه می گویند: این محصول پس از برداشت صد در صد به صورت خام از ما خریداری شده و به کشورهای افغانستان، پاکستان و هندوستان صادر می شود. مهدی یارمیری یکی از کشاورزان بخش کدکن در شهرستان تربت حیدریه در گفت وگو با خبرنگار فارس در مورد کشت گیاه آنغوزه گفت: این گیاه به صورت طبیعی و خودرو در مناطق دامنه کوه ها رشد می کند، برخی کشاورزان نیز اقدام به کاشت این گیاه نمودند ولی چون یک محصول دیر بازده است، برای به ثمر رسیدن آن نیاز به 4 یا 5 سال زمان است. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |