مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 4 مرداد 1401 ساعت 14:222022-07-26سياسي

نانوایی در دوره قاجار این شکلی بود


تصویری از نانوایی بربری و سنگکی از مجموعه عکسهای آنتوان سوریوگین عکاس گرجستانی در سال 1275 شمسی را در این خبر می بینید .

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازتابناک، کافه تاریخ نوشت: می گویند پخت نان سنگک قبل از ورود اسلام در ایران رواج داشته و در واقع ایده پخت آن را پزشک یکی از سلاطین ساسانی می دهد.

او برای سلطان که بیماری سختی دچار شده بود تجویز می کند که نانی بخورد که روی ریگ (سنگ ریزه) پخته شده باشد.

البته در سالنمای کمیته نانوایان تهران که در تاریخ 19 اردیبهشت سال 1326 در تهران منتشر شده است هم درباره پیدایش نانوایی و نان سنگک این طور آمده است: شاه عباس برای رفاه حال طبقات تهی دست و لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می رسند نانوایی هایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از شیخ بهایی که از اجلهٔ علما و دانشمندان ایران بود خواست.

شیخ بهایی با تفکر و تعمق تنور سنگکی را ابداع نمود.

از طرفی قدیمی ترین فرهنگ لغتی که از این نان خوش طعم نام برده برهان قاطع است که در سال 1062 هجری قمری نوشته شده، مؤلف این فرهنگ در معنی واژه سنگک می نویسد: و نوعی از نان هم هست که بر روی سنگ ریزه های گرم بپزند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

نانوایی در دوره قاجار این شکلی بود

نانوایی در دوره قاجار این شکلی بود