آنغوزه؛ ثروت خاص خراسان جنوبی اما بی بهره از فرآوریمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه 98 درصد گیاه آنغوزه که در استان پرورش می یابد، به صورت خام به دیگر کشورها از جمله هندوستان صادر می شود، - گفت: برای فرآوری آنغوزه نه تنها در استان؛ بلکه در کشور نیز هیچ برنامه ریزی وجود ندارد. آنغوزه علفی چند ساله با ریشه ضخیم که به خانواده چتریان تعلق دارد و در متون فارسی به انجدان، انجدان طیب و در گویش خراسان جنوبی به کما مشهور است. در سال های اولیه رشد برگ ها ظاهر شده و ساقه مشخص ندارد، گفت: شیره گیاه پس از استخراج به آنغوزه مشهور است. در تجزیه این گیاه، مواد مختلفی از جمله فلوریک اسید، اسانس روغن فرار، پینن، آزولن، موسیلاژ، آزارزینوتانول و باسورین گزارش شده است. از آنغوزه برای درمان هیستری استفاده می شود. این گیاه مقوی معده بوده و برای رفع کرم های انگلی، سرفه، آسم و ناراحتی عصبی مفید است. به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، این گیاه همچنین برای فلج، سستی اعضا و صرع در کودکان نیز بسیار مفید است. همچنین این گیاه در درمان سیاه سرفه، لارنژیت و هیستری نیز بکار برده می شود. گیاه آنغوزه با این مقدار موارد مصرف، اما هنوز در خراسان جنوبی ناشناخته بوده و راهکاری برای فرآوری آن اندیشیده نشده است؛ راهکاری که اگر به آن فکر می شد اکنون خراسان جنوبی را برند برتر این گیاه در حوزه صادرات کرده بود. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |