خطر آزاد شدن صدها هزار تُن باکتری با آب شدن یخچال های طبیعیآروین اِدواردز (Arwyn Edwards)، میکروبیولوژیست و از محققان دانشگاه آبِریستویث در انگلیس، گفت: گمان می کردیم یخچال های طبیعی مخزن عظیم آب یخ زده اند؛ - مطالعه روی محتوای یخچال های طبیعی مانند گشودن دری به زمان های گذشته است. میکروب هایی که در داخل آن ها قرار دارند، می توانند منبعی غنی از ترکیبات مفید و جدید مانند آنتی بیوتیک ها باشند؛ اما، محققان می گویند ذوب یخچال های طبیعی چندین تُن باکتری آزاد می کند. این مقدار به اندازه ای زیاد است که دانشمندان قادر نخواهند بود آن ها را فهرست کنند. تیم پژوهشی به سرپرستی ایان استیونز (Ian Stevens) از دانشگاه آرهوس در دانمارک، از یخ آب شده سطح 10 یخچال طبیعی در سراسر نیمکره شمالی از جمله کوه های آلپ در اروپا، گرینلند، سوالبارد و نواحی دوردست منطقه شمالی کانادا نمونه برداری کردند. آن ها به طور میانگین ده ها هزار میکروب در هر میلی لیتر آب یافته اند و تخمین می زنند که بیش از صدهزار تُن باکتری در 80 سال آینده با ذوب یخچال های طبیعی آزاد شوند. آن ها یخچال های طبیعی منطقه هیمالیا و هندوکُش در آسیا را حساب نکرده اند. این میزان معادل 650 هزار تُن کربن است که سالانه به رودخانه ها، دریاچه ها، آبدره ها (شاخابه باریک و ژرف از دریا که در خشکی پیش رفته باشد) و اقیانوس ها در سراسر نیمکره شمالی ریخته می شود؛ اگرچه بس برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |