استشمام بوی کاه و گل در فصل پاییز زوارهاز قدیم الایام در فصل پاییز کوچه های زواره اصفهان شاهد مخلوط کردن خاک و کاه و پس از آن آخوره کردن و بستن آب در آن بوده است و با رسیدن آب به خاک و کاه بوی کاه گل کوچه ها را معطر می کرد که این خود نشان از فصل پاییز و آماده کردن پشت بام خانه ها برای باران و برف زمستان بوده است. - در واقع می توان گفت فصل پاییز در زواره با کاه گل کاری عجین شده است. به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، محمد رضا شواخی زواره کارشناس گردشگری می گوید: در گذشته که از امکانات امروزی خبری نبود کارگران، با حیوانات باربر، از خارج از شهر زواره خاکی معروف به خاک رس را برای کاه گل کردن پشت بام منازل می آوردند. دوام خاک و پوک نشدن از ویژگی خاک رس برای تهیه کاه گل به شمار می رود. وی افزود: خاک را در کوچه، پایین دیوار منزلی که می خواستند کاه گل کنند می ریختند. آوردن خاک از اوایل مهرماه شروع می شد و چند روزی طول می کشید. پس از آن که خاک به اندازه کافی می آوردند آن را با کاه مخلوط و در وسط کوچه آخوره ای درست کرده و در آن آب می ریختند تا خاک و کاه خوب خیس بخورد. وی ادامه داد: نزدیک به یک هفته صاحب خانه هر روز بر روی خاک و کاه آب می ریخت و به اصطلاح محلی آب می داد تا خاک و گاه خیس بخورد. این کارشناس گردشگری گفت: عموما مخلوط خاک و کاه را در وسط کوچه درست می کردند و فاصله ای بین دیوار و خاک و کاه بود تا اها برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |