مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 13 آذر 1401 ساعت 12:502022-12-04اقتصادي

احیای حیات شرق خوزستان با فعال شدن سد چمشیر/ چرا عده ای مخالف آبگیری چمشیر هستند


با وجود اینکه اغلب اساتید دانشگاه و کارشناسان محیط زیست، احداث سد چمشیر را عامل تحول و ارتقای حیات شرق خوزستان می دانند اما با تکمیل این پروژه، - به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سال هاست که رودخانه شور و سیلابی زهره که بیش از 75 درصد از آورد آبی خود را در مدت کوتاهی به دست می آورد به سمت دریا حرکت کرده و سالانه 2.

5 میلیون تن نمک را به پایین دست انتقال می دهد.

به طور متوسط سالانه بیش از 2 میلیارد متر مکعب آب معادل 66 میلیون تانکر 30 هزار لیتری آب توسط این رودخانه به دریا می ریزد و خلاء ابزار مدیریت منابع آب سبب شده است بهره برداری از این منابع آبی در حداقل باشد.

نکته جالب اینکه شیرین سازی و انتقال مجدد این میزان آب از دریا به سمت محل رودخانه زهره در هر سال به 6 میلیارد یورو هزینه نیاز دارد.

به معنای دیگر، ارزش آبی که هرسال توسط رود زهره به دریا می ریزد، 6 میلیارد یورو است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، ساخت سد چمشیر بر روی رودخانه زهره به عنوان یک ابزار مهم در مدیریت منابع آب می تواند زمینه تعدیل کیفی این رودخانه را مهیا خواهد کرد.

سازوکار عملکرد این ابزار مدیریتی به نحوی است که آب را در دوره زمانی سیلاب که از نیمه دی ماه در منطقه آغاز می شود، ذخیره می کند و پس از آن در دوره کل سال با رهاسازی آب زمینه تعدیل ک


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

احیای حیات شرق خوزستان با فعال شدن سد چمشیر/ چرا عده ای مخالف آبگیری چمشیر هستند

احیای حیات شرق خوزستان با فعال شدن سد چمشیر/ چرا عده ای مخالف آبگیری چمشیر هستند