بررسی نحوه پخت «آش پشتِ پایی» و «نان پشتِ سری» در شهر تاریخی نراقواژه های پشت پایی و پشت سری هر دو از گویش های محلی شهر نراق بوده و هر کدام برای خود معنی خاص خویش را دارد، واژه پشت سری در ارتباط با پخت نان خانگی که در قدیم در خانه های نراق مرسوم بود کاربرد داشت که به مرور زمان وبا تولید نان صنعتی و عدم پخت نان خانگی این واژه منسوخ شد. - خبرگزاری فارس مرتضی علی آقایی نراقی؛ واژه های پشت پا و پشت سر علاوه بر معنی لغوی که دارند اگر کلمه ای یا حروفی به عنوان پسوند یا پیشوند به آنها اضافه شود معنی آنها تغییر می کند و تقریبا حالت گویش به خود می گیرد مانند پشت سری و پشت پایی و . واژه های پشت پایی و پشت سری هر دو از گویش های محلی شهر نراق بوده و هر کدام برای خود معنی خاص خویش را دارد، واژه پشت سری در ارتباط با پخت نان خانگی که در قدیم در خانه های نراق مرسوم بود کاربرد داشت که به مرور زمان وبا تولید نان صنعتی و عدم پخت نان خانگی این واژه منسوخ شد. در قدیم در تمام خانه های نراق یک مطبخ(تنورخانه)وجود داشت و نان مصرفی نراق از طریق این تنورها که توسط بانوان پخت می شد تامین می شد. معمولا پخت نان خانواده با توجه به میزان آرد مصرفی تا عصر آن روز طول می کشید، در این اثنا برخی از خانواده ها که نیاز به پخت نان کمتری در حد یک مَن یا دو مَن سنگ شاه یا بیشتر داشتند از قبل با نانوا هماهنگ می کردند که اگر وقت اجازه می دهد برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |