مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 29 بهمن 1401 ساعت 12:102023-02-18اقتصادي

چگونه می توان ضریب امنیت غذایی را با زمین های دیم افزایش داد


تولید بذور مقاوم به تنش آبی و توسعه کشاورزی حفاظتی؛ راهبرد افزایش عملکرد در دیمزارها است که می توان ضریب امنیت غذایی کشور را افزایش داد.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی از مجموع 16.

5 میلیون هکتار مساحت اراضی کشاورزی کشور، حدود 89 درصد به اراضی زراعی اختصاص دارد.

از مجموع سطح اراضی زراعی 59 درصد به کشت آبی و 41 درصد به کشت دیم اختصاص یافته است.

همچنین، نزدیک 76 درصد کل اراضی زیر کشت آبی و دیم و 24 درصد آن آیش است.

بر اساس این آمار، استان های کردستان با حدود 679 هزار هکتار، آذربایجان شرقی حدود 642 هزار هکتار و کرمانشاه حدود 569 هزار هکتار بیشترین سطح زراعت دیم را به خود اختصاص می دهند که 66.

5 درصد سهم گندم، 18.

5 درصد سهم جو، 9 درصد سهم نخود و حدود 2.

5 درصد سهم عدس است.

با توجه به این آمار، غلات و حبوبات بخش عمده کشت دیم کشور را به خود اختصاص می دهند و سالانه حدود 3.

5 میلیون تن گندم، حدود بیش از900 هزار تن جو و نزدیک 200 هزار تن نخود تولید می شود.

با همه این تفاسیر، هرچند در کشورمان مساحت کشت دیم 41 درصد و کشت آبی 59 درصد است اما 93 درصد محصولات ما از کشت آبی به دست می آید؛ به عبارت دیگر، 41 درصد از زمین های کشاورزی که به صورت دیم است، تنها 7 درصد محصولات کشور را تأمین می کند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

چگونه می توان ضریب امنیت غذایی را با زمین های دیم افزایش داد

چگونه می توان ضریب امنیت غذایی را با زمین های دیم افزایش داد