روغن ماهی برای قلب مفید است یا ضرر دارد؟سال ها است پژوهشگران روی مزیت های قلبی عروقی روغن ماهی مطالعه می کنند. نتایج این مطالعات چه چیزی را نشان می دهد؟ - در سال 1970، دو پژوهشگر دانمارکی برای بررسی یک پارادوکس تغذیه ای به گرینلند سفر کردند: مردم اینوییت که ساکن این منطقه بودند، غذاهای بسیار چرب مصرف می کردند؛ اما طبق گزارش ها، میزان حمله قلبی در آن ها بسیار پایین بود. این مشاهدات برخلاف باور رایج آن زمان بود که بیان می داشت خوردن غذاهای چرب، مانند گوشت نهنگ و فک و ماهی های چرب، سرخرگ ها را مسدود می کند و موجب بیماری قلبی می شود. پژوهشگران گزارش دادند اینوییت ها در گرینلند، سطح کلسترول و تری گلیسرید خون پایین تری نسبت به مردم دانمارک داشتند. بنا به فرض آن ها، علت آن بود که رژیم غذایی اینوییت ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 به ویژه ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوییک اسید (DHA) بود که در ماهی ها و غذاهایی که آن ها می خوردند، فراوان بود. به گزارش سایت قطره و به نقل اززومیت، یافته های فوق باعث شد پژوهشگران سال های زیادی را صرف مطالعه نقش اسیدهای چرب امگا 3 در سلامت قلب کنند. این درحالی بود که بررسی های بعدی نشان داد نرخ بیماری قلبی در اینوییت ها مشابه نرخ این بیماری در اروپا، ایالات متحده و کانادا است. برچسب ها: پژوهشگر - پژوهشگران - روغن ماهی - ماهی - اسیدهای چرب امگا - گرینلند - دانمارک |
آخرین اخبار سرویس: |