مطالب مرتبط:
شام امشب با من: پاستای تند و آتشین با کوفته؛ یک غذای خانوادگی با دو روش تهیه کوفته!
آثار غذای حرام بر جنین مادر باردار / لشکریان شیطان!
پاستای تند و آتشین با کوفته؛ یک غذای خانوادگی با دو روش تهیه کوفته!
روش تهیه خاویار، گرانترین غذای دنیا
مسمومیت جمعی دانشجویان خوابگاهی اهواز | داخل غذای دانشجویان مارمولک بود؟
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 29 فروردین 1404 ساعت 06:302025-04-18اجتماعي

غذای کهن؛ سوتی پلو


سوتی پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت اردبیلی دارد.

سوت در زبان آذری شیر معنا می شود.

- به گزارش تابناک به نقل از مهر، اردبیل برای من از آن دست مکان هایی است که حتی با شنیدن اسمش کیفم کوک می شود و یک باد خنک و حال و هوای عجیبی در دلم پیچ و تاب می خورد.

دقیق یاد ندارم آخرین بار کی به شهر و دیار آذری زبان ها سفر کردم، اما خاطرم هست که با مامان و بابا و مادربزرگ به آن جا رفتیم.

خیابان به خیابانش را به یاد دارم.

صبح خروس خوان که می شد بعد از اینکه سرشیر و عسل سبلان را راهی معده هایمان کردیم راهی بش باجیلار یا گاومیش گلی می شدیم و تنی به استخر های آب گرم معروف سرعین می زدیم.

گونه هایمان که از داغی آب گُل انداخت بالاخره رضایت می دادیم و بیرون می آمدیم.

مسیر سبلان جان می داد برای خوردن یکی دو کاسه آش دوغ با آن سیر اضافه همیشگی روی میز.

اردبیل برای من شبیه همان کاسه آش دوغ با سیر اضافه است.

شبیه باران و خنکی سبلان.

صدای کالسکه های اسب که گوشه و کنار خیابان مردم را برای چند دقیقه ای در شهر تاب می دادند هنوز در گوشم می پیچد.

حتی عطر و طعم دیزی هایی که قدم به قدم در خیابان روی تنور درحال جا افتادن بودند هم هنوز زیر زبانم مزه می دهد.


برچسب ها: اردبیل - غذاهای خوشمزه - خیابان - سبلان - گاومیش گلی - آذری زبان - آذری
آخرین اخبار سرویس:

غذای کهن؛ سوتی پلو

غذای کهن؛ سوتی پلو