رقابت تاریخی چای و قهوه در ایران!استقبال جوان ترها از نوشیدن قهوه و افزایش تعداد قهوه فروشی ها در سال های اخیر یادآور یک رقابت تاریخی میان چای و قهوه در ایران است؛ روزگاری بود که ایرانی ها قهوه می نوشیدند و بعد چای آمد و در رقابتی طولانی بساط قهوه را جمع کرد. - گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: مصرف قهوه در ایران سابقه ای 500 ساله دارد و داستانش این است: در دوره صفویه پیش از آنکه چای در ایران شناخته شود، قهوه شناخته شده بود. قهوه در جهان اسلام مصرف داشت. ایرانیانی که برای زیارت به مکه مکرمه و اماکن مقدسه به کشورهای اسلامی و ترکیه عثمانی مسافرت می کردند با قهوه آشنا شدند و آن را به ایران آوردند. در ابتدا قهوه نوشی در ایران عمومیت نداشت و مصرف آن فقط در دربار مرسوم بود. پس از آن اندک اندک قهوه نوشی میان برخی از اقشار مردم به ویژه نخبگان و اعیان رسم شد و مکان هایی که قهوه درست می کردند به قهوه خانه معروف شدند. قهوه خانه به صورت مردمی و عمومی اش در ایران در دوره صفوی شکل گرفت. برخی از سیاحان اروپایی که در این دوره به ایران آمده بودند در سفرنامه های خود از قهوه خانه و چایخانه صحبت کرده اند. اولئاریوس، سیاح آلمانی که در دوره صفوی به ایران سفر کرده بود از چایخانه ختایی و قهوه خانه صحبت می کند. برچسب ها: |
آخرین اخبار سرویس: |